Om Giorgio Armani Parfym

Om Armani

Giorgio Armani är en av världens mest kända designer och vi har över 70 skönhetsprodukter från hans varumärke, som idag är på toppen av de mest exklusiva produkterna runt om i hela världen. Vi säljer bland annat Giorgio Armanis klassiker Acqua di Gio pour Homme för män och den unika doften Giorgio Armani Sí för kvinnor. Utöver parfymer designar företaget kläder, accessoarer, skor, klockor, smycken, glasögon, heminredning och kosmetika.

Armanis design är ofta både minimalistisk och vacker. Kombinationen av guld och svart har blivit lite av märkets ikon, vilket ofta återspeglas i deras parfymer.

Visste du att Armani hade en omsättning på 2.2 miljarder euro och hade mer än 10 000 anställda världen över år 2014?

Men hur började allt egentligen?

Jo, företaget grundades redan 1975 av Giorgio Armani och Sergio Galeotti. Det finns flera versioner av historien och en är att de båda sålde sina begagnade Volkswagen för att få ihop startkapitalet till företaget.

De första produkterna de sålde var färdigsydda dam och herrkläder. Det var först 1982 som den första doften från Armani såg dagens ljus. Det var Armani Eau Pour Homme som var vacker och minimalistisk, med doftnoter av citrus, kanel och olika träslag.

Genom tiderna har Armani kommit att designa kläder till många kända filmer, bland annat Batman, Pulp Fiction och Miami Vice. De var också en av de första modeskaparna att utnyttja mediastjärnors marknadsföringskraft, till exempel 1980 när Armani designade Richard Geres garderob i filmen American Gigolo. Den grå kostymen som bars blev en ikon för sofistikation.