Code Absolu Men

Armani Code Pour Homme lanserades redan för 15 år sedan, och har varit populär sedan dess på grund av sin exklusivitet och elegans. Doften markerade en stor vändning i mäns dofter från marina till mer rökiga, kryddiga doftnoter.

Baseras på exklusivt romackord

Armani Code Absolu Men är en orientaliskt kryddiga uppföljande doft som släpptes under 2019. Näsan bakom Armani Code Absolu Men är Antoine Maisondieu, och doften baseras på ett ackord med rom vilket är ett väldigt sällsynt ackord som bara finns i de mest exklusiva dofterna. Eftersom den innehåller detta ackord får den ett helt annat djup i doften och dess manliga karaktär. Under framtagningen av doften använder man sig av en process som kallas ”dry down” och det frigör de rökiga undertonerna av myrra och vanilj.

De övriga doftnoterna

Den öppnar upp med noter av grön mandarin och äpple. Hjärtnoterna består av apelsinblomma, muskot och morotsfrön. Utöver det som nämnts ovan är basnoterna mocka, tonkaböna och träiga noter. Kort och gott kan vi enas om att 2019 var ett bra år!

Familjen Armani Code

Utöver ovannämnda dofter innehåller doftfamiljen Code bl.a dofterna Armani code EDT och Code Profumo. Är du nyfiken på vilken parfym i Armani Code familjen som är topp 5? Se då vår Armani parfym topplista för herrar.