Om Armani Parfym

Vem är Giorgio Emporio Armani?

Här kommer ni hitta allt ni behöver veta om Armani parfym och om mannen bakom sensationerna! Låt oss presentera en av världens mest kända designer som lever för minimalism och skönhet, Giorgio Emporio Armani.

Giorgio Armani är en av världens mest kända designer och har över 70 skönhetsprodukter från hans varumärke, som idag är på toppen av de mest exklusiva produkterna runt om i hela världen. Bland annat Giorgio Armanis klassiker Acqua di Gio pour Homme för män och den unika doften Giorgio Armani Sí för kvinnor. Utöver parfymer designar företaget kläder, accessoarer, skor, klockor, smycken, glasögon, heminredning och kosmetika.

Armanis design är ofta både minimalistisk och vacker. Kombinationen av guld och svart har blivit lite av märkets ikon, vilket ofta återspeglas i deras parfymer.

Något du inte visste om Armani parfym

Visste du att Armani hade en omsättning på 2.2 miljarder euro och hade mer än 10 000 anställda världen över år 2014?

Men hur började egentligen allt?

Jo, företaget grundades redan 1975 av Giorgio Armani och Sergio Galeotti. Det finns flera versioner av historien och en är att de båda sålde sina begagnade Volkswagen för att få ihop startkapitalet till företaget.

De första produkterna de sålde var färdigsydda dam och herrkläder. Det var först på 80-talet som den första doften från Armani såg dagens ljus.

om Armani parfym, modell för Armani

1984 släpptes den första Armanidoften för män, som hette och fortfarande heter Armani Eau Pour Homme. En minimalistisk och vacker doft med noter av citrus, kanel och trä.

1990 släpptes Armanis första blommiga dofter i form av Gio och Acqua Di Gio, som båda delade samma mjukkantiga flaska utformad för att efterlikna Giorgios jackor.

1998 lanserades den första doftduon She och He. Dessa var de första Armaniparfymerna som var mer ungdomligt inspirerade.

Under de senaste åren har flera nya parfymer från Giorgio Armani släppts, inklusive Sensi och Sensi White, den nya och mer feminina Armani Mania Pour Femme och Armani Mania Pour Homme. Under 2004 släpptes Armanis första orientaliska doft för män, Black Code (som senare byttes till Armani Code) vilket visade sig vara extremt populär och följdes 2006 av Armani Code For Women.